Wat kost een lift in huis

De kosten voor het installeren van een huislift door MijnLift bestaat uit twee hoofddelen;

De prijs voor het installeren van een personenlift en de prijs voor de bouwkundige aanpassingen aan de woning om een huislift te kunnen plaatsen.

Bouwkundige huislift prijs

Om een MijnLift in huis te kunnen installeren dient een zogenaamde sparing in de tussenvloer gemaakt te worden. Dit gat moet uit de tussenvloer gezaagd worden. De tussenvloer is vaak gemaakt uit beton, maar het kan ook een houten vloerconstructie zijn. In beide gevallen geldt dat dit een constructieve aanpassing aan het pand is waar de gemeente goedkeuring voor moet verlenen in de vorm van een vergunning. Er moet een constructieve berekening gemaakt zijn door een bouwtechnisch constructeur die aantoont dat de nieuwe situatie constructief even sterk zal zijn mét gat, dan daarvoor in de originele situatie. Tevens dient er op de verdieping een stroomvoorziening (230V) voor de liftmotor aangelegd te worden.  Een lokaal bouwbedrijf kan dit allemaal leveren. Dit hoeft niet perse een groot bouwbedrijf te zijn, maar kan ook door een ter zaken kundig klussenbedrijf worden verzorgt. Ons bedrijf levert de maatvoeringtekeningen voor de sparing en de berekening van de belastingen die een lift in het woonhuis overbrengt op de bouwkundige constructie.

De bouwkundige kosten voor het werk, de vergunningaanvraag, de constructeur en de elektricien, liggen meestal rond de € 3.500 tot € 4.000 inclusief BTW. Afhankelijk van de bouwkundige constructie van het pand kan dit afwijken.  

Vraag altijd een offerte aan bij uw bouwkundig aannemer naar keuze, zodat de kosten van deze werken vooraf vastliggen.

Lift-technische kosten

We leveren de MijnLift personenlift in 3 verschillende cabinegroottes. Een kleine huislift begint vanaf € 17.000 en de grootste lift voor in huis vanaf € 20.000 inclusief BTW. Daar komt € 1.676 incl. BTW. aan werk-, reis- en verblijfkosten bovenop. Bekijk hier een aantal voorbeelden van onze huisliften of lees meer over de kenmerken van de MijnLift. 

De totale kosten voor laten inbouwen van een MijnLift in uw huis zullen meestal niet hoger uitpakken dan circa. € 25.000 incl. BTW.

Vraag vrijblijvend meer informatie aan via ons offerteformulier. 

Offerte aanvraag